ירושה מחו"ל
כאשר מתברר לנו שירשנו ירושה מקרוב משפחה בחו"ל עלינו לברר, ראשית כל, אם מדובר בקרוב משפחה אמיתי או שמא מדובר בניסיון עוקף. כעו"ד ירושה נתקלתי במספר מקרים בפגישות ייעוץ שבהם התברר שאותה ירושה מחו"ל אינה אלא ניסיון לעקוץ את היורש האומלל בתוך הבטחה של סכומי עתק. מומלץ לפנות לעורך דין ירושה בעל ניסיון שיבדוק אם אכן מדובר בירושה מחו"ל.
קבלת ירושה מקרוב משפחה שאינך מכיר?
במידה והאדם שהותיר לכם ירושה אינו מוכר לכם באופן אישי חשוב לברר האם אכן מדובר בירושה או שמא זו הונאה. חשוב לברר ממי קיבלתם את ההודעה על הירושה, כמו כן יש לברר מי הוא קרוב המשפחה שנפטר ומדוע הוא בחר להשאיר לכם ירושה. לא פעם ההודעה על הירושה הענקית עשויה להתגלות גם כאכזבה ולכן, מומלץ לבדוק את הנושא עד לשורש העניין.
ירושה מקרוב משפחה שהתגורר בחו"ל
במקרים של פטירת קרוב משפחה אשר מותיר צוואה מפורטת ובה הענקת ירושה הממוקמת בישראל – ניתן להעביר את הירושה לאדם שמגיע לו ללא בעיות רבות.
עם זאת, במקרים בהם קרוב המשפחה שנפטר התגורר בחו"ל ורכושו וכספו נמצא במדינה אחרת ולא בישראל, התהליך עשוי להיות מורכב יותר. ברוב המקרים בהם ישנה ירושה מקרוב משפחה שנפטר והתגורר בחו"ל רצוי לערב עו"ד ירושה מומלץ. מכיוון שהטיפול כולל התמחות במשפט בין לאומי פרטי בדיני ירושה שהינו נושא סבוך במיוחד.
קבלת ירושה מקרוב משפחה שנפטר והתגורר בחו"ל יכולה להיות קלה יותר, אם בבעלותכם דרכון זר, שאז ניתן להשתמש באזרחות הזרה על מנת להעביר את הרכוש על שמכם באופן אופטימילי.
חוק אכיפת פסקי חוץ
על מנת להוציא לפועל פסק דין של מדינה זרה, כגון צו קיום צוואה או צו ירושה של מנוח שיש לו נכסים בארץ והתייחס אליהם בצוואתו, יש לאכוף את פסק החוץ בהתאם לחוק אכיפת פסקי חוץ. על מנת ליתן תוקף משפטי לפסק הדין החיצוני, יש לעתור לבית משפט בישראל בבקשה מתאימה. בית המשפט לא יאשר פסק דין של מדינה אשר סותר את תקנת הציבור בישראל או את החוק הישראלי או במדינה שאינה מכבדת את פסקי הדין של מדינת ישראל. את פסק הדין החיצוני ניתן להגיש בתוך 5 שנים ממועד מתן פסק הדין.
מיסים על ירושה שהתקבלה מקרוב בחו"ל
אם הנכם צפויים לקבל כסף בשל ירושה של קרוב משפחה שנפטר בחו"ל לא תצטרכו לשלם מיסים על הירושה. בישראל אין מס על ירושה אך עם זאת, כסף שמגיע מחו"ל המוגדר כירושה יכול לעורר חשדות בכל הנוגע להלבנת הון. לכן, יש צורך לפנות אל הבנק ולברר מהי הפרוצדורה המדויקת שיש לבצע על מנת שקבלת הירושה תיעשה באופן פשוט ומהיר.
ירושה המועברת מחו"ל לישראל
במקרים בהם הצוואה נחתמת מחוץ לישראל על ידי עורכי דין חיצוניים יתכן כי העברת הירושה לארץ תהיה כרוכה בתהליך סבוך יותר. בראש ובראשונה יש לאשר את צו קיום הצוואה שניתן במדינה הזרה שבה נערכה הצוואה בישראל. ההליך מכונה "אכיפת פסק חוץ" והוא מתבצע בבית המשפט. לצורך כך מומלץ להיעזר בשירותיו של עורך דין ירושות וצוואות.
אחד התנאים לקבלת ירושה הוא שיש לה תוקף משפטי מחייב – כך תוכל הצוואה להתקיים. התערבותו של עורך דין נחוצה במקרה זה מכיוון שזוהי פעולה שלא ניתן לבצע באופן פרטי. לכל מדינה יש חוקים שונים בנושא קבלת ירושה ולכן יש לברר מהם החוקים וכיצד יש לנהל את ההליך מן הארץ. כמו כן חשוב לברר אם יש מנהל עזבון ומי אחראי על חלוקת הירושה ורק לאחר מכן תוכלו להתחיל בתהליך קבלת הירושה ארצה.

כל הזכויות שמורות למשרד עורכי דין ד"ר רן מובשוביץ | עורך דין ירושה וצוואה |
ייצוג בלעדי בהליכי התנגדות לצוואה, הגנה מהתנגדות לצוואה, ותביעות לביטול מתנה
האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי ואין להסתמך עליו. מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי בהתאם לצורך בטרם נקיטת כל פעולה. .
משרד עורכי דין ד"ר רן מובשוביץ
רח’ אחד העם 35, תל אביב-יפו 6520206
טל: 072-3310205 | פקס: 03-6850723
וואטסאפ: 054-8089547 | info@the-lawyer.co.il